Казахстан заморозив великий спільний проєкт з рф: подробиці

Казахстан заморозив один з великих спільних проєктів з росією — інвестиції в будівництво гірничо-збагачувального комбінату на Чукотці.

володимир путін та Токаєв Касим-Жомарт
володимир путін та Токаєв Касим-Жомарт

Компанія KAZ Minerals, один із найбільших виробників міді в Казахстані, відклав інвестиції в проєкт з розвитку Баїмської рудної зони на Чукотці, де до 2028 року планувалося побудувати разом із рф гірничо-збагачувальний комбінат (ГЗК).

Як повідомляє джерело на енергоринку, казахстанська компанія поки що перенесла терміни введення в експлуатацію плавучих енергоблоків, які замовила у російського «Атоменергомашу» для постачання ГЗК. За іншим інсайдом, терміни по енергоблоках, де планували видобувати щороку 70 млн тонн мідної руди, а також золото, зсуваються щонайменше на рік.

«При цьому перші два блоки потужністю 106 МВт „дочка“ „Росатому“ вже будує: корпуси для них були замовлені в Китаї і, як очікується, прибудуть до росії наприкінці 2023 року. З місцем будівництва третього та четвертого блоків держкорпорація планувала визначитися до кінця цього року», — йдеться у повідомленні видання.

Рекомендовані публікації