У Києві слідчі повідомили про підозру чоловіку за колабораційну діяльність

У Києві слідчі повідомили про підозру чоловіку за колабораційну діяльність та незаконне зберігання боєприпасу.

У Києві слідчі повідомили про підозру чоловіку за колабораційну діяльність
У Києві слідчі повідомили про підозру чоловіку за колабораційну діяльність

Правопорушник створив ютуб-канал із пропагандистськими роликами щодо підтримання окупаційної влади та заперечення здійснення збройної агресії росії проти України. Крім того, під час обшуку за місцем мешкання поліцейські виявили у нього гранату. За такі дії фігуранту загрожує до 15-ти років позбавлення волі.

У ході реалізації оперативної інформації співробітники Солом’янського управління поліції спільно з працівниками Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури викрили 40-річного киянина, який поширював у мережі Інтернет проросійські ідеї та заклики щодо підтримання окупаційної влади.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що чоловік створив ютуб-канал, де розміщував відеоролики агітаційної спрямованості та виправдовуванням дій рф. Також зловмисник звинувачував українську владу та закликав захисників не брати участь у бойових діях проти російської армії заради «позитивних змін».

Фігуранта поліцейські затримали та у ході проведення обшуку за місцем мешкання вилучили у нього мобільний телефон, а також наступальну осколкову гранату. Усі речові докази працівники поліції направили на проведення відповідних експертних досліджень.

Слідчий Солом’янського управління поліції за погодженням із Солом’янською окружною прокуратурою повідомив правопорушнику про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111−1 Кримінального кодексу України — колабораційна діяльність та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України — незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. За такі дії йому загрожує до п’ятнадцяти років ув’язнення.