Стало відомо, яку зброю готують росіяни для нової атаки, щоб бити по Україні кілька днів

Журналіст, воєнний кореспондент Андрій Цаплієнко сказав, що рф може також використати установки С-300 та білоруські РСЗВ «Полонез» проти України.

росіяни готуються для нової атаки
росіяни готуються для нової атаки

За словами Цаплієнка, заявив, що на авіабазі «Енгельс-2» російські окупанти сконцентрували близько 20 стратегічних бомбардувальників. Про це він заявив у себе в Telegram.

Повідомляється, що серед них літаки Ту-95МС та Ту-160. Деякі з них уже спорядили ракетами.

«Ракети підвозяться і до Севастопольської бухти. На півдні росіяни підтягують комплекси С-300. Декілька установок зазначено в Запорізькій області. На півночі в Білорусі сконцентровано велику кількість „Іскандерів“ та РСЗВ», — сказано в повідомленні.

Також Цаплієнко пише, що ЗС рф можуть застосувати білоруські РСЗВ «Полонез».

«Не можна сказати, чи застосують весь цей арсенал. Так само як не можна сказати, коли застосують. Але ймовірність дуже висока. Якщо будуть застосовувати, то можуть бити за українськими цілями кілька днів поспіль. Кількома хвилями, щоб кожна наступна не дала Україні часу відновити». те, що зруйнувала попередня", — заявив Цаплієнко.

За словами журналіста, це лише один із можливих сценаріїв. Окрім того, ЗС рф можуть шукати українські системи ППО, щоб їх атакувати.

Нагадаємо, що сьогодні очікується ракетний удар по Україні.

Читайте також


За час повномасштабної війни комунальні тарифи в Україні зросли на 20% - Андрій Павловський

Не дивлячись на обіцянки президента В. Зеленського, не підвищувати тарифи, за даними Держстата, за рік в Україні комуналка подорожчала на 12,7%. Чи варто чекати чергового підвищення ціни на електроенергію, газ, водопостачання та як захистити права громадянам, чиє житло зазнало руйнування, журналісти запитали в експерта з соціальних питань Андрія Павловського.

Рекомендовані публікації