Олексій Кулеба розповів, чому деякі країни не дають Україні необхідної зброї

Деякі країни не дають Україні необхідної зброї у потрібній кількості з політичних причин.

Олексій Кулеба
Олексій Кулеба

Про це в інтерв'ю заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Ми також повинні визнати один факт: у світі є країни, які мають те, що потрібно Україні, але які не збираються продавати це в достатній кількості з політичних причин», — сказав він.

За його словами, чиновники мають бути реалістами — і менше покладатися на непостійних партнерів.

«Замість того, щоб розраховувати на них і витрачати місяці на те, щоб переконати їх, потрібно запустити виробництво, щоб … ми не потрапили в залежність від капризів третіх країн, які мають запаси, але які не хочуть ними ділитися», — додав міністр.

Кулеба похвалив внесок партнерів у оборону країни. Однак він сподівається, що мудрість візьме гору — і все робитиметься вчасно.

«Ми витратили дуже багато часу — і занадто багато життів, і занадто багато квадратних кілометрів нашої землі… Ми не повинні чекати чергової трагедії, щоб хтось зміг подолати психологічні бар'єри ухвалення того чи іншого рішення щодо України», — підсумував глава МЗС.

Нагадаємо, що американські аналітики Інституту вивчення війни вважають, що Кремль намагається посилити російський навчальний потенціал і провести націлену на Захід інформаційну операцію, розгорнувши війська в Білорусі у листопаді 2022-го.

Рекомендовані публікації