Імовірність війни НАТО і рф є дуже високою — Міноборони Польщі

Імовірність війни НАТО і Росії є дуже високою, також можливий конфлікт між Китаєм і США. Про це заявив заступник міністра оборони Польщі Марцін Очепа.

Марцін Очепа
Марцін Очепа

За його словами, ймовірність війни, до якої може бути залучена Польща, є дуже високою. Він зазначив, що до подібного сценарію не можна ставитись лише гіпотетично.

«Якщо щось політично ймовірне бодай на 30 відсотків, я вже до цього готуюся. І ймовірність конфлікту між Росією та НАТО сьогодні дуже висока, як і ймовірність конфлікту між Китаєм та США», — сказав Очепа.

Заступник міністра заявив, що якщо подивитися на досвід XX століття, то сьогодні у світі відбуваються події, аналогічні до другої холодної війни.

«Високий ризик ескалації війни змушує терміново шукати консенсус з питань безпеки, оборони та зовнішньої політики. Тут важко перебільшити. Те, що ми спостерігаємо сьогодні, — це не один із повоєнних конфліктів, а повномасштабний конфлікт за участю найбільшої країни світу», — зазначив він.

Чиновник наголосив, що Польщі необхідно співпрацювати не лише з Європою в рамках НАТО, а й з країнами Індо-Тихоокеанського регіону, зокрема з Південною Кореєю.

Рекомендовані публікації