Затяжний блекаут: депутат Київради розповіла, чи будуть працювати лікарні та бювети в Києві

У разі екстрених відключень світла бювети працюватимуть за рахунок генераторів.

Чи будуть працювати лікарні та бювети в Києві
Чи будуть працювати лікарні та бювети в Києві

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявила депутат Київради Ганна Свириденко.

«На сьогоднішній день лікарні функціонують. Але якщо світла не буде довгий час, то поліклініки надаватимуть послуги онлайн. А лікарні забезпечені генераторами. Тобто лікарні продовжують проводити операції та надавати медичну допомогу хворим. Але може зменшитися площа, там надають медичні послуги, щоб можна було значно дешевше отоплювати медичний заклад», — каже Ганна Свириденко.

За її словами, якщо в комунальній лікарні немає генераторів, то це питання треба вирішувати на рівні міської влади.

«Стосовно скандалу з забезпечення лікарень генераторами, який обговорюють в соцмережах, то є розпорядження КМДА. Тобто головні лікарі мають забезпечити безперебійну роботу лікарень завдяки генераторам. Також в лікарні має бути вода. Якщо це комунальна лікарня, то генератори мають закуповувати за рахунок міста Києва. Ці кошти передбачені в бюджеті. Якщо це державна лікарня, то кошти мають виділятися з держбюджету», — підкреслює Ганна Свириденко.

За її словами, дуже важливо, щоб бювети працювали у разі тривалої відсутності світла.

«Вода не дешева і закупити велику кількість води важко. Крім того, магазини можуть бути зачинені. Тож якщо не буде світла під час довгих екстрених відключень, бювети працюватимуть за рахунок генераторів», — резюмує Ганна Свириденко.