В Японії створили ефективні ліки проти хвороби Альцгеймера

Міжнародна група дослідників, яка проводить фінальну фазу клінічних випробувань нових ліків для лікування хвороби Альцгеймера, заявила про підтвердження ефективності препарату в уповільненні розвитку цього захворювання.

В Японії створили ліки проти хвороби Альцгеймера
В Японії створили ліки проти хвороби Альцгеймера

Про це повідомляє NHK.

Японська фармацевтична компанія Eisai випробовує ліки Леканемаб спільно з Токійським університетом, Медичною школою Єльського університету та іншими учасниками.

Зазначається, що до клінічних випробувань залучили близько 1 800 пацієнтів із хворобою Альцгеймера на ранній стадії. Їхній вік становить від 50 до 90 років. Пацієнтів розділили на дві групи, одна з яких отримує нові ліки, а інша — плацебо.

Порівняння двох груп після 18 місяців показало, що Леканемаб знизив рівень згасання когнітивних функцій приблизно на 27%.

Пацієнти, які приймали препарат, також показали значне зниження відкладень у мозку бета-амілоїду — аномального білка, який, як стверджують, викликає хворобу Альцгеймера.

З іншого боку, у 17,3% тих, хто приймав ліки, відбувалися внутрішньомозкові крововиливи, а у 12,6% спостерігався набряк головного мозку. Обидва ці показники виявилися вищими, ніж у групі, яка отримувала плацебо.

Дослідники продовжать свою роботу, щоб підтвердити довгострокову безпеку препарату.

Нагадаємо, у лісах Папуа Нової Гвінеї знову знайшли птаха, який вважався вимерлим протягом 140 років. Перед цим вперше і востаннє науковці задокументували палому у 1882 році.


Джерело: NHK