Офіс генпрокурора відкрив кримінальну справу проти «слуги народу» Аллахвердієвої

Справу проти нардепки було відкрито після того, як Центр протидії корупції отримав відмову про відкриття справи, а потім все ж таки через суд зобов’язав генпрокурора зареєструвати провадження.

Ірина Аллахвердієва
Ірина Аллахвердієва

Генпрокурор Андрій Костін порушив кримінальне провадження проти народної депутатки Ірини Аллахвердієвої. Відкрити справу за зверненням ЦПК зобов'язав ВАКС.

У вересні 2021 року Ірина Аллахвердієва внесла зміни до своєї електронної декларації. Зокрема, додала, що отримала подарунки:

  • грошовий — у вигляді 5,37 мільйона гривень;
  • наручний годинник Defy Midnight, який виготовляє швейцарський виробник розкішних годинників Zenith.
  • У ЦПК зазначили, що загалом йдеться про годинник вартістю 310 тисяч гривень з 11 білими діамантами та 14,4 мільйона гривень.

Дарувальником був її (Аллахвердієвої — 24 канал) батько, але з відкритих даних випливає, що його офіційні доходи не дозволяли робити такі подарунки, — наголосили в ЦПК.

Нагадаємо, Аллахвердієва внесла зміни до своєї декларації, вказавши, що отримала подарунок від батька на 14,4 млн грн, а також швейцарський діатомовий годинник за 310 тис. грн.

Раніше правляча партія «Слуга народу» ухвалила рішення відкликати мандати у місцевих депутатів, яких підозрюють у роботі на російських окупантів.