Франція розпочала роботу зі створення спецтрибуналу для росії

Франція разом зі своїми європейськими та українськими партнерами почала працювати над створенням спеціального трибуналу щодо збройної агресії росії в Україні.

У Парижі кажуть, боротьба з безкарністю за злочини, скоєні росіянами в Україні, є пріоритетом для Франції. Тому країна допомагає українській прокуратурі та Міжнародному кримінальному суду розслідувати злочини, щоб винних було притягнуто до відповідальності.

«Щодо пропозиції створити спеціальний трибунал щодо злочину російської агресії в Україні, ми почали працювати з нашими європейськими та українськими партнерами. Йтиметься про досягнення якнайширшого консенсусу в міжнародному співтоваристві», — сказано у повідомленні.

Зазначається, що Франція підтвердила своє бажання поглибити спільну роботу з Україною у боротьбі з безкарністю під час вчорашнього візиту до Міністерства Європи та закордонних справ спеціального представника України пана Антона Кориневича.

Нагадаємо, що росія планувала провести фазу повномасштабного вторгнення в Україну за 10 днів. Після чого у кремлі бажали окупувати країну, щоб організувати анексію територій, але цей план провалився.