В Офісі Президента назвали втрати української армії за час повномасштабної війни

За час повномасштабної війни втрати української армії склали до 13 тисяч військових.

Названі втрати української армії за час повномасштабної війни
Названі втрати української армії за час повномасштабної війни

Про це заявив радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк в етері «24 каналу».

30 листопада президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн назвала ймовірну оцінку втрат України під час активної війни у 100 тисяч військових та понад 20 тисяч цивільних. Але згодом у Єврокомісії визнали, що помилилися та прибрали цю інформацію.

Подоляк заявив, що насправді втрати України у війні серед військових значно нижчі, а серед цивільних — навпаки більші.

«У нас є офіційні оцінки Генерального штабу, є офіційні оцінки, які говорить Верховний головнокомандувач. І вони в нас становлять від 10 до 12,5−13 тисяч загиблих. Тобто, ми відкрито говоримо про кількість загиблих», — заявив Михайло Подоляк.

Подоляк зазначив, що у Силах оборони є більше втрат через поранення.

«Ми чітко розуміємо, скільки в нас є загиблих, скільки поранених. І ми над цим працюємо з точки зору соціальної реабілітації, сімей тощо», — сказав він.

Водночас, за словами Подоляка, втрати з-поміж цивільного населення України «точно не 20 тисяч», і цифра «може бути суттєва».

Нагадаємо, Європейська комісія оцінює втрати України у війні з росією у 100 тисяч військових, так заявила президент комісії Урсула фон дер Ляєн. Це стосується загиблих та поранених.

Читайте також


Українці можуть повторити долю курдів, коли є народ, а країни немає — Микола Волинко

2023 рік запам’ятався гучними скандалами. Зокрема блокуванням кордонів з Україною в країнах ЄС, корупцією на всіх рівнях та новими етапом земельної реформи, який стартує 1 січня 2024 року. З чим йдемо у 2024 рік, які висновки маємо зробити та чи візьмуть нас з такою корупцією до ЄС, журналісти запитали у профспілкового бійця за трудові права людини праці, учасника шахтарського профспілково-страйкового руху, що став початком невідворотного кінця СРСР Миколи Волинко.