Джо Байден заявив, що готовий сісти за стіл переговорів із володимиром путіним

Президент США Джо Байден назвав розвʼязану росією війну проти України «огидною» та заявив про готовність поговорити з російським диктатором Володимиром Путіним.

Джо Байден Байден и володимир путін
Джо Байден Байден и володимир путін

Як зазначив Байден на прес-конференції в Білому домі, він не має наміру найближчим часом говорити зі своїм російським колегою. Проте він готовий це зробити, якщо путін продемонструє зацікавленність у завершенні початої ним війни проти України.

«Ця війна може закінчитися в один раціональний спосіб — якщо путін виведе війська з України. Звісно, він цього не зробить. За це він заплатив високу ціну, вчинив неймовірну різанину проти цивільного населення України — бомбардував дитячі садки, лікарні, притулки для дітей. Те, що він робить, — огидно», — наголосив Байден.

Байден додав, що він готовий сісти за стіл перемовин з путіним в консультації з Францією та НАТО.

«Дозвольте дуже обережно висловитися: я готовий поговорити з путіним, якщо він справді зацікавлений у тому, щоб знайти рішення про те, яким може бути вихід із цієї війни. Цього він ще не зробив. Якщо це справді буде так, то я в консультації з моїми друзями з Франції та НАТО буду готовий сісти за стіл переговорів із путіним, щоб дізнатися, чого він хоче і що в нього на думці», — зазначив американський президент.

Він додав, що до того моменту «ми повинні підтримувати український народ, і це вкрай важливо».

«Сама думка про те, що путін може перемогти Україну, є немислимою», — зауважив Байден.

Нагадаємо, що НАТО є консенсус щодо членства України. всі 30 країн-членів Альянсу погодилися з необхідністю цього рішення.