Рівень домашнього насильства в Україні зростає на тлі війни

Аварійні відключення світла в Україні не спровокували сплеску злочинності, свідчить статистика.

Водночас домашнього насильства на тлі війни стає дедалі більше. А через блекаути жертви просто менше про це говорять.

Після масованих ракетних атак росії на енергетичну інфраструктуру українці вже котрий тиждень живуть в умовах аварійних та стабілізаційних відключень електроенергії. Темрява в будинках і на вулицях міст та сіл змусила людей більше дбати про свою безпеку, зазначає DW. «Шановні сусіди, під час виключення світла у нас на поверсі помічені стороні люди, які смикали ручки на всіх дверях, перевіряючи, чи є хто вдома.

Будьте обачні, у будинку тиждень тому була квартирна крадіжка. Подумаймо про встановлення замка на дверях на наш поверх від непроханих гостей", — таке оголошення висить в одному з житлових комплексів у Києві. Схожі оголошення все частіше стали являтися у будинкових чатах та групах спілкування ОСББ міста. Мешканці багатоквартирних будинків шукають варіантів, аби убезпечитися від квартирних крадіїв за умови довготривалих відключень електроенергії.

Нагадаємо 25 листопада відбувся Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Його оголосила Генасамблея ООН у 1999 році.


Джерело: DW

Рекомендовані публікації