У Польщі згоріла будівля, в якій проживали біженці з України. Їх евакуювали

У польському селі Вжесьце згоріла будівля, квартири у якій переобладнали для українців. У них жило понад 30 осіб. Людей були змушені евакуювати.

У Польщі згоріла будівля, в якій проживали біженці з України. Їх евакуювали

Загасити полум'я виявилося непросто — для цього процесу долучили 15 пожежних машин та волонтерів.

У польському селі Вжесьце згоріла будівля, квартири у якій переобладнали для українців. У них жило понад 30 українців. Їх усіх вдалося евакуювати. Про це пише tvp.info з посиланням на слова старшого капітана поліції у Слупську Івони Ленарт.

До рятувально-пожежної операції направили всі підрозділи рятувальників Слупська та кілька волонтерських підрозділів. Загалом на місці працювало 15 пожежних машин. Вогонь охопив всю господарську будівлю, але вдалося врятувати сусідні.

У будівлі проживало 33 людини. Ніхто не постраждав. Як повідомляє портал GP24. pl, Слупськ надав громадянам України ковдри, рушники та речі першої необхідності. «Ми також маємо декларацію від власника закладу, що постраждалі мають де переночувати, хоча ми підготували для такої потреби наші загальні кімнати», — запевнила голова гміни Барбара Дикер.

Нагадаємо, у Китаї внаслідок пожежі загинули понад 30 людей. Масштабна пожежа на заводі в китайському місті Аньян, провінція Хенань, спричинила загибель щонайменше 36 людей, ще двоє отримали поранення.

Читайте також


Українці можуть повторити долю курдів, коли є народ, а країни немає — Микола Волинко

2023 рік запам’ятався гучними скандалами. Зокрема блокуванням кордонів з Україною в країнах ЄС, корупцією на всіх рівнях та новими етапом земельної реформи, який стартує 1 січня 2024 року. З чим йдемо у 2024 рік, які висновки маємо зробити та чи візьмуть нас з такою корупцією до ЄС, журналісти запитали у профспілкового бійця за трудові права людини праці, учасника шахтарського профспілково-страйкового руху, що став початком невідворотного кінця СРСР Миколи Волинко.