«Чорнобаївський месник»: як українське підпілля допомагало ЗСУ нищити окупантів

Село Чорнобаївка під Херсоном відоме через багаторазові удари Збройних сил України по скупченнях сил та техніки військ РФ, які розташовувалися на території аеропорту «Херсон» у цьому населеному пункті. Активний учасник українського підпілля із позивним «Мавік» всі місяці окупації допомагав ЗСУ нищити ворога.

«Чорнобаївський месник»: як українське підпілля допомагало ЗСУ нищити окупантів

Місцевий житель особисто слідкував за переміщенням загарбників та наводив на них українських військових. Про це він розповів Центру національного спротиву при Силах спеціальних операцій ЗСУ.

Одразу після того, як окупанти зайшли на територію аеропорту, партизан зламав камеру відеоспостереження летовища. Він записував відео та рахував техніку росіян, після чого передавав інформацію нашим військовим через бот. Через 30−60 хвилин ворог вже зміг вимкнути камери.

Через деякий час «Мавік» отримав дрон, за допомогою якого стежив за загарбниками у Чорнобаївці. Один дрон він втратив під час такого вильоту.

«Кожен зліт засікали техніку: де вона стоїть, де вона базується. Через день-два були прильоти. Якщо засікли ППО, наші хлопці одразу відпрацьовували по цьому об'єкту…Емоції були дуже хороші, завжди раділи цим прильотам, раділи всі, не тільки я», — каже партизан.

Він розповів, що підпілля допомагало ЗСУ не лише в Чорнобаївці, а й у Херсоні, Білозерці та на інших прилеглих територіях.

«В нашому селі навіть цвяхи розкидали по дорозі, щоб максимально погіршити їм всі приїзди», — розповів українець.

Нагадаємо, що російські окупаційні війська обстріляли Чорнобаївку Херсонської області.