Близько 90% населення світу мають імунітет до COVID-19, — ВООЗ

У світі принаймні 90% населення мають певний імунітет до коронавірусу. Але «зниження пильності» до хвороби провокує появу нового варіанту COVID.

Близько 90% населення світу мають імунітет до COVID-19, — ВООЗ

«За оцінками ВООЗ, принаймні 90 відсотків населення світу зараз має певну форму імунітету до вірусу SARS-CoV-2 чи то через попередню інфекцію, чи через вакцинацію», — Гебрейєсус.

Втім, за його словами, зниження пильності, «залишає двері відчиненими» для появи нового варіанту, який, «ймовірно, пошириться і витіснить варіант „Омікрон“, який зараз домінує».

«Вразливі місця в епіднагляді, тестуванні, секвенуванні та вакцинації продовжують створювати ідеальні умови для появи тривожного нового варіанту, який потенційно може спричинити значну смертність», — підкреслив Гебрейєсус.

Наразі ж загалом у світі зараз зафіксовано 640 мільйонів інфікованих, а 6,6 млн людей померли від коронавірусу. Однак, за даними ВООЗ, дані не є повними, і реальна кількість заражень і смертей може бути набагато більшою.

Нагадаємо, що 23 листопада 2022 року Китай повідомив про 31 тис. 656 нових випадків зараження COVID-19, з яких 4 тис. 10 були з вираженими симптомами, а 27 тис. 646 — безсимптомними.