Зеленський розкритикував ліміт цін на нафту з рф: гроші підуть терористичним режимам

Не можна назвати серйозним рішення про запровадження ліміту цін на російську нафту, яке є цілком комфортним для бюджету країни-терориста.

«Завершилася, на жаль, без серйозних рішень у світі дискусія щодо прайскепів, тобто щодо обмеження експортної ціни російської нафти, тому що не назвеш серйозним рішення встановити таку межу для російських цін, яка цілком комфортна для бюджету держави-терориста», — зазначив Зеленський. .

За його словами, росія завдала колосальних збитків усім державам світу дестабілізацією енергоринку, а світ ніяк не може зважитися на її енергетичне роззброєння. Це слабка позиція. І лише питання часу, коли все одно доведеться вводити сильніші інструменти.

«Якщо запровадити обмеження російської нафти в 60 доларів замість 30, про які говорили Польща та країни Балтії, то російський бюджет отримає на рік близько 100 мільярдів доларів. Ці гроші підуть не лише на війну і не лише на подальше спонсорування росією інших, інших терористичних режимів» та організацій. Ці гроші підуть і на подальшу дестабілізацію саме тих країн, які зараз намагаються уникнути серйозних рішень", — додав президент України.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський запевнив, що керівництву росії не вдасться уникнути відповідальності за злочин агресії проти України.

Рекомендовані публікації