Україна вже експортувала понад 13 млн тонн зерна

У рамках зернової угоди Україна вже експортувала понад 13 мільйонів тонн зерна.

Україна експортувала понад 13 млн тонн зерна
Україна експортувала понад 13 млн тонн зерна

Про це повідомив Спільний координаційний центр (СКЦ), передає Новое время.

«Станом на 4 грудня загальний тоннаж зерна та іншої агропродукції, експортованої з трьох українських портів, становить 13 млн 023 тис. 448 тонн. Всього на даний момент було дозволено рух 1046 суден: 522 на прибуття в українські порти та 524 — на вихід із них», — заявили у СЦК.

Повідомляється, що 4 грудня українські порти залишили три судна, які перевозять загалом 115 тис. 400 тонн зерна та іншої агропродукції.

Нагадаємо, 4 грудня до Ефіопії прибуло перше судно з пшеницею, яке Україна відправила в рамках гуманітарної продовольчої програми Grain from Ukraine.

Читайте також


Наші будинки стоять без світла, а ми продаємо електроенергію до Європи — Руслан Соболь

З 1 листопада деякі непобутові споживачі почнуть платити за світло більше згідно з рішенням Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг. Однак граничні ціни на електроенергію для бізнесу можуть збільшити на 4−23% до кінця року. Рішення про це мають затвердити в листопаді 2023-го. Тож чи не знищать такі рішення бізнес під час війни, та як виходити з цієї ситуації, журналісти спитали голову ГО «Асоціація власників малого та середнього бізнесу» Руслана Соболя.