Зеленський піариться на забороні московського патріархату — експерт

Президент України Володимир Зеленський піариться на забороні московського патріархату.

Президент України Володимир Зеленський піариться на забороні московського патріархату
Президент України Володимир Зеленський піариться на забороні московського патріархату

Про це повідомив політичний експерт Микола Волгов.

«Так дійсно, багато людей кажуть про те, що куди дивилися 8 років, коли почалася війна. А інші підкреслюють, що в Україні 30 років вибудовувалася агентурна ФСБшна мережа, яка працювала під прикриттям святинь. Адміністрація Зеленського саме зараз наважилася на такий крок, тому що в Україні нове керівництво СБУ. Це більш україноцентричні люди. Нагадаю, що екс- голова СБУ І. Баканов навіть публічно наголошував, що він є вірним московському патріархату. Тому рішучих дій від спецслужб не варто було чекати. Друга ситуація — зсув у суспільстві. Соцопитування показують, що близько 60% українців виступають за заборону московського патріархату», — каже М. Волгов.

За його словами, УПЦ мп втрачає підтримку.

«У суспільства є запит і адміністрація В. Зеленського осідлала цю хвилю. Крім того, у нас будуть вчасно парламентські вибори — восени 2023 року. Підготовка до них вже почалася. А Зеленський остаточно вибив ґрунт з- під ніг свого опонента П. Порошенка. Ми пам’ятаємо головні меседжі Порошенка- віра, мова та армія. Президентом війни став Зеленський. Суспільство дає відповідь на агресію рф і багато хто з російськомовних навіть в побуті переходять на українську мову. Але віра — це рішучі дії. Тож в адміністрації Зеленського політично знищують свого опонента. Крім того, це заборона московського патріархату — це питання антикризового піару. Пункт незламності не „злетіли“. На це робили ставку на Банковій, але це не стало точкою тяжіння», — каже М. Волгов.

Він зазначає, що заборона московського патріархату- це політичне питання.

«Є наказ президента підготувати законопроект про заборону УМП мп. Це електоральна приваблива історія, яка дає багато бонусів. Також це питання стабільності тилу, щоб в суспільстві не було розхитувань. Хтось виходить та намагається перекривати вулиці через відсутність світла та тепла. Але для того, щоб заспокоїти суспільство, влада показує ліквідацію агентурної мережі. Це дуже класно в плані політичного піару», — резюмує М. Волгов.

Рекомендовані публікації