Безпілотники, якими атакували російські аеродроми, запустили з України

Безпілотники, якими атакували російські військові аеродроми Дягілєво в Рязанській області та Енгельс у Саратовській області, запустили з території України.

Пошкоджений літак на російському аеродромі
Пошкоджений літак на російському аеродромі

Про це повідомляє видання The New York Times.

Видання з посиланням на міністерство оборони росії та високопоставленого українського чиновника зазначає, що 5 грудня Україна «здійснила свою найзухвалішу атаку на російську територію за дев’ять місяців війни».

За даними газети, принаймні один з ударів був завданий за допомогою українського спецназу, який знаходився неподалік бази і допомагав направити безпілотники до цілі.

Удари свідчать про готовність України атакувати бази у глибині території рф, а також вперше за дев’ять місяців війни продемонстрували здатність країни завдавати ударів на таких великих відстанях, пише видання.

Вранці у понеділок, 5 грудня, невідомий літальний апарат упав на злітно-посадковій смузі аеродрому Енгельс-1 у Саратовській області.

Нагадаємо, у Брянській області рф безпілотники атакували комбінат «Слава», що розташовується за 80 кілометрів від кордону з Україною. Вони впали за кілька метрів від резервуарів з паливом.