Україна може втратити від 5 до 7 млн громадян — експерт

Через погані умови на ринку праці у людей не буде мотивації повертатися до України.

Україна може втрати від 5 до 7 млн громадян
Україна може втрати від 5 до 7 млн громадян

Про це під час ефіру на i-ua.tv повідомив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«За оцінками служби міграції більше 10 млн українців змінили своє місце проживання. Зокрема, 7 млн українців є внутрішніми переселенцями. І більше 3 млн українців знаходиться за кордоном. Через важкі зимові умови, з країни продовжать виїжджати люди. Якщо погани умови на ринку праці будуть і далі, то у людей не буде мотивації повертатися до України. Тим більше, що в основному виїжджають жінки з дітьми. А після війни чоловіки поїдуть до своїх жінок і таким чином, за оцінкою директора інституту демографії, ми можемо втрати від 5 до 7 млн українців», — каже Андрій Павловський.

За його словами, одна з головних причин міграційної кризи — шкідницька та не продумана політика у сфері соціального захисту трудового законодавства.

Також експерт зазначив, що нардепка Галина Третьякова та її компанія з початку повномасштабного вторгнення, зареєстрували більше 30 законопроектів, які обмежать соціальні та трудові права працюючих людей, невілюють роль профспілок та знищують соціальне страхування.

Читайте також


За час повномасштабної війни комунальні тарифи в Україні зросли на 20% - Андрій Павловський

Не дивлячись на обіцянки президента В. Зеленського, не підвищувати тарифи, за даними Держстата, за рік в Україні комуналка подорожчала на 12,7%. Чи варто чекати чергового підвищення ціни на електроенергію, газ, водопостачання та як захистити права громадянам, чиє житло зазнало руйнування, журналісти запитали в експерта з соціальних питань Андрія Павловського.

Рекомендовані публікації