США не обмежують Україну у розвитку ударного потенціалу — Ллойд Остін

США не працюють над тим, щоб перешкодити Україні розвивати власний ударний потенціал великої дальності, щоб завдавати ударів по території рф.

Ллойд Остін
Ллойд Остін

Про це повідомив Міністр оборони США Ллойд Остін, передає CNN.

Ця заява з’явилася на тлі ударів по російських аеродромах в Енгельсі, Рязані та Курську. До цього високопосадовець Держдепартаменту США припустив, що саме українські сили використали безпілотники, щоб уразити ці цілі. При цьому офіційних заяв з боку України не було.

«Ми не працюємо над тим, щоб перешкодити Україні розвивати свій власний потенціал», — сказав Ллойд Остін.

Також заступник держсекретаря з політичних питань Вікторія Нуланд сказала, що «ніхто не взяв на себе відповідальність» за атаки безпілотників та додала, що «український народ неймовірно інноваційний — вони створюють власні дрони, повітряні та морські, які є неймовірно ефективними».

Держсекретар США Ентоні Блінкен коментуючи вибухи на російських аеродромах повідомив, що США не заохочували України до ударів по території рф.

Нагадаємо, безпілотники, якими атакували російські військові аеродроми Дягілєво в Рязанській області та Енгельс у Саратовській області, запустили з території України, заявляють у газеті The New York Times.


Джерело: CNN

Рекомендовані публікації