Льотчику Ворошилову з позивним «Karaya» присвоїли звання Героя України

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України військовому льотчику Вадиму Ворошилову з позивним «Karaya», який збивав над Вінниччиною дрони-камікадзе «Shahed-136» та відвів свій пошкоджений літак від населеного пункту.

Вадим Ворошилов
Вадим Ворошилов

Указом Президента України Володимира Зеленського за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» майору Вадиму ВОРОШИЛОВУ (псевдо — KARAYA).

Про це повідомляє Верховна Рада України.

Майор Вадим Ворошилов 12 жовтня у небі над Україною збив п’ять дронів-камікадзе «Шахед» — три на півдні й два над Вінницею. Напередодні, під час масованого ракетного обстрілу він збив дві російські крилаті ракети.

Під час бойового завдання літак Вадима Ворошилова зазнав пошкоджень. Льотчик відвів підбитий Міг-29 від населеного пункту на Вінниччині і катапультувався.

«Скажу лаконічно. Нас нікому і нічому не зламати», — написав пілот у Інстаграм.

Нагадаємо, в ніч з 6 на 7 грудня 2022 року російські окупаційні війська знову атакували Україну дронами-камікадзе «Shahed-136/131». ЗСУ збили 17 дронів.

Рекомендовані публікації