Ризик застосування росією ядерної зброї знизився, — Шольц

Ризик застосування ядерної зброї російською федерацією на війні проти України знизився. Це результат тиску міжнародної спільноти на державу-агресора.

Ризик застосування росією ядерної зброї знизився
Ризик застосування росією ядерної зброї знизився

Таку думку висловив канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв'ю порталу Funke media на честь своєї річниці на посаді. За його словами, війна триває з «колишньою жорстокістю», проте дещо змінилося, передає Уніан.

«Росія перестала погрожувати застосуванням ядерної зброї. У відповідь на те, що міжнародна спільнота позначила червону межу», — заявив Шольц.

При цьому канцлер Німеччини і далі дотримується думки, що потрібно продовжувати діалог з Кремлем, незважаючи на глибокі розбіжності. путін повинен зупинити війну, після чого німецький лідер готовий обговорювати з ним контроль озброєнь в Європі. За словами Шольца, зазначена проблема піднімалася і до повномасштабного вторгнення в Україну.

Канцлер Німеччини також спробував захистити військову допомогу, яку Берлін передав Києву. Він заявив, що після США ФРН входить в число найбільших прихильників України, в тому числі в плані поставок озброєння.

«Ми робимо все можливе, щоб не допустити прямої війни між росією і НАТО. У такому конфлікті будуть тільки ті, хто програв — у всьому світі», — додав Шольц.

Вчора, 7 грудня, в рамках засідання Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини президент рф володимир путін сказав: «Загроза ядерної війни наростає, чого гріха таїти». Він також заявив, що в росії розглядають ядерну зброю, як засіб захисту.

Нагадаємо, після перших невдач російської армії 29 листопада посадові особи обговорювали ймовірність застосування президентом рф володимиром путіним ядерної зброї у війні проти України.