США запровадили санкції проти компаній, які торгували нафтою з Ірану

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти мережі міжнародних компаній, які приховано торгували нафтою з Ірану.

США запровадили санкції проти компаній, які торгували нафтою з Ірану
США запровадили санкції проти компаній, які торгували нафтою з Ірану

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами американського Мінфіну, передає Укрінформ.

«Компанії Аяна укладали міжнародні контракти з іноземними покупцями на продаж іранської нафти, організовували поставки нафти та допомагали відмивати доходи, приховуючи іранське походження продукції, а також те, що вигоду від цього отримували Корпус вартових ісламської революції — Сили Qods», — зазначається в повідомленні.

Обмеження введені проти самого бізнесмена, його спільників, понад двох десятків міжнародних компаній, а також судна під панамським прапором.

Зазначається, що Аян використовував свої компанії для сприяння оборудкам з нелегального продажу іранської нафти на сотні мільйонів доларів. Замість продавця він вказував не іранський режим, а підставні компанії з власної мережі.

Нагадаємо, Європейський Союз планує запровадити додаткові санкції проти Ірану. Обмеження готують у зв’язку з тим, що Іран постачає росії безпілотники, які вона використовує для атак по Україні. Крім того, санкції накладуть за жорстоке придушення протестів у самому Ірані.

Рекомендовані публікації