НАБУ та САП викрили спробу підкупу керівника Держлікслужби

9 грудня 2022 року НАБУ та САП спільно з СБУ викрили підприємця, який є іноземним громадянином, на пропозиції, обіцянці та наданні 10 тис. дол. США неправомірної вигоди керівнику Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Викрито спробу підкупу керівника Держлікслужби
Викрито спробу підкупу керівника Держлікслужби

Слідство встановило, що підприємець запропонував керівнику Держлікслужби кошти, аби той посприяв і надав відповідний дозвіл для швидкого ввезення препаратів, які віднесені до прекурсорів та наркотичних лікарських засобів, на територію України із-за кордону.

Особу викрили під час надання 10 тис. дол. США та затримали у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру. Попередня правова кваліфікація — ч.4 ст. 369 КК України.

Досудове розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали у листопаді 2022 року за заявою керівника Держлікслужби.

Нагадаємо, 5 грудня детективи Національного антикорупційного бюро затримали в Одесі бізнесмена Бориса Кауфмана та екснардепа Олександра Грановського (Боруховича) за підозрою у створенні злочинної організації та підкуп чиновників.