62% ракет росія випустила по цивільних об’єктах України

Із усієї кількості ракет, випущених російською армією від 24 лютого по Україні, 62% були направлені проти цивільних об’єктів.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський на міжнародній конференції «Права людини в темні часи», присвяченій 74-й річниці з дня ухвалення та проголошення Генеральною асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини, повідомляє Укрінформ.

Глава держави наголосив, що злочини російської держави на території України і проти українців безпрецедентні з часів Другої світової війни.

«Українські міста та наші містечка, наші села, які російська артилерія розбиває просто на каміння, не одне, не два, а десятки таких зруйнованих міст і сіл. Авіаційні, ракетні терори, удари російської федерації, які так нагадують нацистські бомбардування Британії — Лондона. З усіх ракет, які були випущені російською армією від 24 лютого, 62% були направлені саме проти цивільних об’єктів. Проти людей. Проти людяності», — сказав Зеленський.

Також він розповів про фільтраційні табори, створені росіянами на території України, виявлені катівні та масові захоронення людей. Згадав і про примусову депортацію росіянами українців.

«Більше 2 мільйонів людей вивезено. Незаконне усиновлення в російських родинах наших українських діточок, які були фактично викрадені, викрадені з України. Злочинна мобілізація громадян України на окупованій території в окупаційну армію. Все це реальні приклади», — наголосив глава Української держави.

Також він згадав про мінний терор проти українців, постійні обстріли, жертви в прикордонній зоні з російською федерацією та у прифронтових районах.

«Це все такий страшний обсяг скоєних злочинів і зруйнованих доль, життів людей. Все це так і є, це трагедія, такий масштаб», — додав Зеленський.

Нагадаємо, російські загарбники у використанні крилатих і балістичних ракет проти України давно зайшли за межі необхідного їм резерву.

Рекомендовані публікації