На Закарпатті прикордонники ліквідували канал незаконного переправлення громадян із України до Словаччини

Закарпатські прикордонники ліквідували канал незаконного перенаправлення громадян з України до Словаччини.

«На Закарпатті оперативні співробітники Чопського прикордонного загону викрили на місці злочину організатора переправлення через кордон чоловіків призовного віку, а також провідника, який мав довести „клієнтів“ безпосередньо до державного кордону», — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що фігуранти за грошову винагороду мали організувати та переправити через кордон трьох чоловіків — мешканців Харківщини. Вартість такої послуги становила $ 3 тис. США за особу. Перетин кордону планувався в Ужгородському районі.

Зазначається, що організатора було затримано у місті Ужгороді під час безпосереднього отримання від «клієнтів» коштів у розмірі $ 6 тис. США, а провідника — в особистому будинку у смт Великий Березний під час обшуку. Ухилянти, станом на ту годину, також перебували біля будинку переправника.

Нагадаємо, що за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора під час одержання неправомірної вигоди затримано заступника начальника одного з управлінь ГУ ДПС в Житомирській області (ч. 3 ст. 368 КК України).