Німеччина передасть Україні дві системи ППО Skynex, які призначені для боротьби з дронами і крилатими ракетами

Німеччина передасть Україні дві системи ППО Skynex. Зброя призначена для боротьби з дронами та крилатими ракетами.

Системи для нашої країни виготовить компанія з виробництва озброєнь Rheinmetall, розташована в Дюссельдорфі. Вона підтвердила замовлення у п'ятницю, 9 грудня, не назвавши отримувача. Але Handelsblatt пише, що, за інформацією в урядових колах, це Україна.

Відомо, що постачання заплановано на початок 2024 року.

Система Skynex призначена для ППО ближньої дії. Вона подібна до зенітного танку «Гепард», який Німеччина нещодавно передала Україні. Зокрема, ППО збиває атакуючі безпілотники або крилаті ракети із 35-мм боєприпасами.

Вартість виробництва двох установок становить 182 мільйони євро. Крім цього, Німеччина планує виділити Україні близько дванадцяти мільйонів євро на вантажівки, які також має побудувати ця компанія.

Наголошується, що завдяки цим ракетам Україна отримає найсучасніше обладнання для захисту від нальотів ворожої авіації, оскільки зброю експерти вважають дуже точною.

Також ЗМІ пише, що Skynex має фінансову перевагу: «У той час як ціна за одиницю оборонних ракет становить від 300 000 до 500 000 євро, за інформацією з галузевих кіл, збити літак за допомогою системи Rheinmetall коштує близько 4000 євро».

Нагадаємо, що Збройні сили України отримали від Словенії модернізовані танки Т-55, які мають позначення M-55S.