Близько 50% енергоінфраструктури України значно пошкоджено, частину знищено

Близько половини критичної електроенергетичної інфраструктури в Україні «значно пошкоджено» внаслідок обстрілів рф. Деякі об’єкти були повністю зруйновані.

Близько 50% енергоінфраструктури України значно пошкоджено, частину знищено

«Близько 50% критичної електроенергетичної інфраструктури України було значно пошкоджено, а деяка була повністю зруйновна», — заявив Кубраков.

Україна використовувала «великі мішки з піском» для захисту обʼєктів, додав він.

Як зазначає видання, у щоденному звіті про енергетичну ситуацію по всій країні «Укренерго» стверджувало, що ситуація «залишається складною, але контрольованою».

Однак у компанії визнали, що «всі теплові та гідроелектростанції частково пошкоджені» а окупована Запорізька АЕС «не постачає електроенергію в мережу».

У компанії зазначили, що у вихідні не відбудеться «значного покращення» щодо відновлення електропостачання по всій країні. російські обстріли та ракетні удари продовжують впливати на енергетичну інфраструктуру України, додають в CNN.

Нагадаємо, що американська розвідка очікує, що в найближчі кілька місяців в Україні знизиться темп ведення бойових дій, а українські сили не знизять волі до опору, незважаючи на атаки росії на її електромережу та іншу критично важливу інфраструктуру.


Джерело: CNN