cуровікін зробив армію рф ефективнішою, та є одне «але»

російські війська під командуванням нещодавно призначеного генерала Сергія Суровікіна діють ефективніше. Однак армія розколота через погане керівництво на нижчому рівні.

cуровікін зробив армію рф ефективнішою, та є одне «але»

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Зазначається, що нещодавній відступ росії з правого берега Дніпра на Херсонщині був більш організованим, ніж попередні. Британська розвідка зазначає, що втрати транспортних засобів, імовірно, обчислювалися десятками, а не сотнями. Крім того, росіяни знищили значну частину техніки, щоб вона не дісталася українським військам.

«Цей відносний успіх, імовірно, частково пояснюється більш ефективним єдиним оперативним командуванням під керівництвом генерала Сергія Суровікіна. Однак сили все ще розколоті через погане керівництво молодшого і середнього рівня та культуру прикриття», — йдеться у повідомленні.

Як приклад, розвідка назвала інцидент, що стався з російськими військовими Східного округу. Дві роти після загибелі їхнього командира втекли з поля бою. Інші російські офіцери, ймовірно, збрехали про це, намагаючись приховати інцидент.

Нагадаємо, що армія росії до кінця року втратить 100 000 осіб убитими, кількість втрат серед найманців незліченна.