У Миколаєві обрали запобіжний захід «головному бухгалтеру» адміністрації загарбників

Суд у Миколаєві обрав запобіжний захід «головному бухгалтеру» окупаційної адміністрації у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

«У Центральному районному суді м. Миколаєва обрано запобіжний захід 59-річній мешканці м. Снігурівка, підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.111−1 КК України. Підозрюваній ухвалено запобіжний захід у виді тримання під вартою без можливості внесення застави», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що згідно з матеріалами клопотання, підозрювана погодилась обійняти посаду головного бухгалтера в незаконно створеному окупаційною владою органі влади, т.зв. «військово-цивільній адміністрації м. Снігурівки та Снігурівського району».

Функцію головного бухгалтера жінка виконувала починаючи з літа 2022 року. На посаді вона організовувала та контролювала роботу бухгалтерського відділу окупаційної адміністрації держави-агресора, займалась нарахування виплат заробітної плати співробітникам адміністрації, формувала звітність роботи відділу.

За свою роботу жінка отримувала грошову винагороду у сумі 70 тисяч рублів.

В обґрунтування клопотання прокурор вказував, що підозра є обґрунтованою та зазначав про наявність ризиків переховування від слідства, перешкоджання кримінальному провадженню, скоєння іншого кримінального правопорушення.

Підозрювана та її захисник просили відмовити у задоволенні клопотання та обрати запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Нагадаємо, що будівлю Миколаївської обласної державної адміністрації, зруйновану в березні внаслідок ракетного удару російської армії, мабуть, знесуть.