Ядерна війна може розпочатися, коли ЗСУ звільнять Крим

Після дев’яти місяців смерті та руйнувань ключ до війни росії проти України лежить на скелястому, залитому морем півострові Крим — з його вапняковими плато та рядами тополь, — який рф незаконно анексувала в 2014 році.

Ядерна війна може розпочатися, коли ЗСУ звільнять Крим

росія також має намір зберегти контроль над Кримом, викликаючи занепокоєння серед західних офіційних осіб щодо екстремальних заходів, яких може вжити путін, щоб утримати Крим.

Відмова путіна від Криму «абсолютно виключена» і що голосно сформульована Зеленським політика реінтеграції була одним із «спускових механізмів» для вторгнення путіна.

«Створення Кримської платформи і дозвіл Заходу розіграти цю карту поклали початок дуже небезпечній грі», — кажуть експерти. «Зрештою це призвело до цієї війни».

У нещодавньому інтерв’ю лорд Девід Річардс, колишній начальник штабу британської армії, заявив, що Україна ризикне ядерною війною, щоб захистити Крим.

«Якщо втерти носа путіну, він може зробити щось дуже дурне», — сказав Річардс Times Radio. «Він може використовувати тактичну ядерну зброю».

Тим не менш, деякі західні офіційні особи сподіваються, що угода щодо Криму може стати ключем до припинення війни, і кажуть, що вони вірять, що Зеленський і його радники були більш відкриті до потенційних поступок, ніж їхня риторика.

Нагадаємо, що росія заявляє, що залишається «повністю відданою» уникненню ядерного конфлікту на тлі глобальної стурбованості нещодавніми заявами кремля, які вказують на те, що ядерна зброя є одним з варіантів у разі ескалації війни з Україною.