Більшість українців підтримують відновлення Україною статусу ядерної держави

Відновлення Україною статусу ядерної держави підтримує 53% українців.

Більшість українців підтримують відновлення Україною статусу ядерної держави

Про це свідчать дані опитування, проведеного соціологічною групою Рейтинг 20−21 листопада 2022 року.

Соціологи зазначають, що кількість тих, хто підтримує відновлення Україною статусу ядерної держави, зросла з 47% у 2019 році до 53% у 2022 році.

Також серед заходів стримування майбутніх нападів росії на Україну 61% опитаних називають вступ України у НАТО і 50% - ядерне роззброєння росії (50%).

Крім того, вступ України до ЄС та гарантії від західних партнерів щодо надання озброєння Україні як методи стримування підтримують по 34% опитаних. Ядерне озброєння України та фінансову допомогу нашій державі обрали по 17%. За підписання мирних угод із росією як метод стримування агресії виступають лише 8%.

За даними опитування, дещо більше в ефективність підписання мирних угод з росією вірять жителі сходу та півдня, а також ті, хто підтримує відвоювання військовим шляхом лише на території, контрольованій на 24 лютого 2022 року.

Водночас у всіх регіональних та вікових групах більшість обирала найкращою гарантією безпеки вступ України до НАТО та ядерне роззброєння росії.

У ході дослідження було опитано 1000 респондентів віком від 18 років та старших у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing — телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі довільної вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження — не більше 3,1%.

Нагадаємо, 93% українців погоджуються із твердженням, що Голодомор 1932−1933 років був геноцидом українського народу.