росія та Іран уклали меморандум про розширення співпраці в космічній галузі

14 грудня російський «роскосмос» та Іранське космічне агентство уклали меморандум про розширення співпраці в космічній галузі.

Підписання меморандуму між Іраном і росією, 14 грудня
Підписання меморандуму між Іраном і росією, 14 грудня

Про це 14 грудня повідомило іранське офіційне інформаційне агентство IRNA, передає Суспільне.

Зазначається, що меморандум про взаєморозуміння було підписаний між Іранським космічним агентством (ISA) і російською державною космічною корпорацією «роскосмос» на полях 11-го Іранського міжнародного авіашоу та аерокосмічної виставки на південному острові Кіш.

Під час звернення на церемонії підписання президент ISA Хасан Саларі сказав, що меморандум охоплює широкий спектр співпраці між двома сторонами, зокрема виробництво супутників дистанційного зондування і телекомунікаційних супутників, а також розробку відповідної інфраструктури.

Хасан Саларі висловив сподівання, що меморандум допоможе Ірану прискорити розвиток космічної галузі.

Своєю чергою, керівник роскосмосу Юрій Борисов заявив, що Іран не є новим союзником росії, і дві країни співпрацюють у космічній галузі з 2002 року. Він додав, що плани Ірану щодо розвитку своєї космічної галузі охоплюють усі космічні галузі, і росія допомагатиме Ірану в їхній реалізації.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки мають свідчення про укладення угоди на постачання Іраном балістичних ракет до російської федерації.