Білий дім анонсував чергову військову допомогу Україні

Білий дім почав підготовку наступного пакета допомоги у сфері безпеки для України. Очікується, що він включатиме додаткові засоби протиповітряної оборони.

Білий дім анонсував чергову військову допомогу Україні
Білий дім анонсував чергову військову допомогу Україні

Про це повідомляє Reuters.

«Як ви бачили у попередніх пакетах, я думаю, ви можете очікувати побачити у цьому додаткові можливості протиповітряної оборони», — заявив представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Reuters пише, що Міноборони росії показало відео із навчання російських і білоруських військ у білорусі з використанням танків, кулеметів і безпілотників та форсуванням річки. Кірбі заявив, що США не бачить ознак підготовки наступу на Київ.

Сьогодні Bloomberg із посиланням на президента Джо Байдена інформував, що США продовжуватимуть постачати Україні зброю, необхідну для боротьби з росією, «скільки потрібно». Пентагон використовує низку скорочених процедур укладання контрактів, щоб поповнити запаси американської зброї та запаси українських сил.

Нагадаємо, 16 грудня Сенат США схвалив рекордний оборонний бюджет на 2023 рік. Його сума становить 858 млрд доларів, з яких 800 млн доларів передбачені на додаткову допомогу Україні.