Україна має потенціал для повернення Криму, але США турбуються про реакцію путіна

Україна має військовий потенціал для повернення Криму, але в США турбуються про подальшу реакцію російського президента володимира путіна.

Україна має потенціал для повернення Криму, але США турбуються про реакцію путіна

Про це повідомили два неназвані американські чиновники в коментарі NBC News.

Представник адміністрації Байдена нещодавно сказав членам Конгресу, що Україна має військовий потенціал, щоб повернути Крим, але деякі чиновники стурбовані тим, що будь-який широкомасштабний наступ, який загрожує контролю росії на півострові, може підштовхнути володимира путіна до застосування ядерної зброї. Про це виданню сказали двоє знайомих американських чиновників.

Вважається, що український наступ на Крим неминучий, кажуть офіційні особи та експерти, головним чином тому, що нинішня боротьба цього не підтримує.

«Спочатку багато чого має відбутися у військовому плані», перш ніж Україна зможе розпочати справжній наступ, щоб повернути Крим, сказав американський чиновник.

Однак деякі чиновники адміністрації приватно обговорюють, що може статися, якщо Україна почне наступ на Крим, який росія утримує з 2014 року, і офіційні особи США стурбовані тим, що путін може відчути себе загнаним у кут.

«путін може сильніше відреагувати на Крим», — сказав американський чиновник.

Нагадаємо, ЗСУ так «насипає» рашистам, що вони втрачають надію навіть на східному фронті. Про це свідчить нова телефонна розмова окупантів, яку 15 грудня перехопила СБУ.