Зеленського та український народ відзначили премією ім. Карла Великого

Президент Володимир Зеленський та український народ були відзначені щорічною європейською премією імені Карла Великого за захист європейських цінностей.

Міжнародна премія імені Карла Великого
Міжнародна премія імені Карла Великого

Про це йдеться в офіційному пресрелізі.

«Український народ став жертвою невимовно жорстокої російської загарбницької війни, яка порушує міжнародне право. Український народ під керівництвом свого Президента Володимира Зеленського відстоює не лише суверенітет своєї країни та життя своїх громадян, а й Європу та європейські цінності», — сказано у заяві.

В організації також наголосили, що Володимир Зеленський є не лише президентом свого народу та Головнокомандувачем української армії, він також є «мотиватором, комунікатором, двигуном і зв’язком між Україною та великою фалангою прихильників».

«Зеленський проявляє мужність, лідерство, емпатію і демонструє новий, чіткий і недвозначний політичний стиль. Він є опорою, а також прикладом для свого народу; він виступає проти безвиході і відчаю, за екзистенційно необхідне оборонне обладнання і за впевненість, мету вільної, незалежної і суверенної України, яка є частиною європейської сім'ї народів».

Премію імені Карла Великого вручають за внесок в об'єднання Європи з 1950 року. Одними з перших її лауреатів були Вінстон Черчилль і Конрад Аденауер. У різні роки її отримували відомі політики та громадські діячі: Вацлав Гавел, Ангела Меркель, Емманюель Макрон, Папа Римський Франциск та інші.

Нагадаємо, 14 грудня Європарламент нагородив українців та президента України Володимира Зеленського премією імені Сахарова. Під час своєї промови лідер країни нагадав про злочини росії у Маріуполі та закликав вшанувати пам’ять усіх загиблих.

Рекомендовані публікації