IT галузь в Україні за 10 місяців війни зросла на 10%

За час повномасштабної війни ІТ-галузь зросла на 10% та принесла в економіку України $ 6 млрд експортної виручки.

Дані дослідження
Дані дослідження

Про це свідчить дослідження національної асоціації IT Ukraine.

Зазначається, що до війни національна ІТ-індустрія стала одним із найбільших експортерів ІТ-послуг в Європі, яка щороку зростала на 25−30% та генерувала понад 4% ВВП України. ІТ-ринок був найбільшим та постійно зростав за рахунок формальної освіти та світчингу, забезпечуючи найбільшу кількість випускників з ІТ-спеціалізацією.

За підсумками майже 10 місяців повномасштабної війни галузь принесла в економіку України 6 млрд доларів США експортної виручки та досягла позначки зростання 10% порівняно з попереднім роком. За прогнозами асоціації, до кінця 2022 року індустрія згенерує 7,1 мрлд дол США та 2,2% зростання обсягу експорту.

В умовах війни та численних викликів ІТ-індустрія, разом з усією країною, демонструє феноменальну стійкість. Індустрія залишається єдиною експортною галуззю України, яка повноцінно працює у воєнний час, тримає економічний фронт країни, активно допомагає армії та підтримує потужний волонтерський рух", — зазначає виконавчий директор асоціації Костянтин Васюк.

Нагадаємо, український айтівець Вадим Клименко розробив віджет для айфона, який сповіщає про наявність чи відсутність вдома електроенергії.

Крім того, ІТ-армія отримала доступ до мереж та внутрішніх документів Центрального банку РФ та оприлюднила перші 27 тисяч файлів.

Нагадаємо, 16 вересня в США запустили фонд, який проінвестує українські стартапи.