Коли Київ повернеться на планові графіки відключення світла — відповідь КМВА

Очікувати повернення на планові графіки відключення світла у Києві наразі зарано, проте в місті вже повністю відновили водопостачання та частково теплопостачання.

Коли Київ повернеться на планові графіки відключення світла
Коли Київ повернеться на планові графіки відключення світла

Про це в ефірі національного телемарафону розповів начальник КМВА Сергій Попко, передає УНН.

«Завдяки роботі комунальників та енергетиків нам вдалося відновити водопостачання. У всіх районах міста Києва вода вже є. Можливо, у деяких будівлях все ще недостатній тиск, але декілька годин, тиск набере норми, та вода буде постачатися в нормальному штатному режимі. Тепло частково вже подано. Що стосується остаточної подачі водо- та теплопостачання, ми очікуємо, що це станеться у найближчий час. Що стосується електроенергії — працюють графіки аварійного відключення, на жаль. Тому казати, коли ми перейдемо на планові графіки — поки зарано», — сказав він.

Голова КМВА наголосив, що у Києві повністю обладнані та функціонують 430 стаціонарних «пунктів незламності». Окрім цього, працюють 60 таких пунктів від ДСНС. На цих пунктах є генератори та світло, можна підзарядити гаджети. Також там оснащені окремі місця для дітей, навіть для немовлят.

«Київ — це частина України. Тому для того, щоб стабілізувати загальнодержавну ситуацію по подачі електроенергії, відповідно, Укренерго виділяє на Київ щодобово певний ліміт, який ми розподіляємо на об’єкти критичної інфраструктури — це водопостачання, теплопостачання. Оператори мобільного зв’язку теж входять у цей перелік для того, щоб забезпечити комфортне існування киян. Усе інше — уже в другу чергу, але це не означає, що ми про них забули», — пояснив Попко.