Ще у трьох відомих музеях світу з’явилися україномовні аудіогіди

Україномовні аудіогіди з’явилися ще в трьох відомих музеях світу: в Литві, Естонії та Індонезії.

Як уточнює Зеленська, яка ініціювала цей проєкт у 2020 році, аудіогіди українською мовою з'явилися в Національному музеї «Палац Великих князів литовських» (Литва), Талліннському музеї лицарських орденів (Естонія) і в храмі Улувату (Індонезія).

Проєкт налічує вже 54 аудіоекскурсії в 35 країнах.

До запуску аудіогіду в Литві Зеленська приєдналася особисто за допомогою відеозв'язку з Києва і презентувала екскурсію разом з першою леді Литви Діаною Навседено.

«Це буде слово Батьківщини для наших тимчасових переселенців, поки вони не можуть повернутися додому. Для наших литовських друзів, братів і сестер українська нехай прозвучить як мова мужності і незламності, наших спільних цінностей», — зазначила дружина президента України.

Палац Великих князів Литовських — відтворена на початку XXI століття будівля, що вважається наймасштабнішим реставрованим проєктом незалежної Литви. У Палаці розміщується Національний музей.

У Литовській Республіці проєкт із запуску українських аудіогідів під патронатом дружини президента України реалізується вже вдруге — першими українською мовою заговорили автобусні екскурсії по Вільнюсу і за маршрутом Вільнюс — Тракай.