Шукали у Вікіпедії що робити зі зброєю: солдати рф розповіли, як їх відправили в Україну

Загарбники були озброєні старими зразками автомата Калашникова зразка 1970-х років і використовували для навігації карти пів столітньої давності. Один із солдатів заявив, що війна в Україні — це «знищення російського народу його власними командирами».

Вторгнення росії в Україну від початку було пов'язане зі стратегічними прорахунками військового командування. Крім того, що російська армія зазнавала логістичних проблем, загарбники не мали достатньої кількості продовольства, карт, необхідних медичних препаратів, рацій, а також зверталися до Вікіпедії, щоб знайти інструкції щодо використання певної зброї. Про це йдеться у розслідуванні New York Times.

У публікації журналісти наводять слова солдатів із 155-ї бригади морської піхоти ЗС рф, які розповіли, що вони були озброєні старими зразками озброєнь, зокрема автомати Калашникова зразка 1970-х років. При цьому багато новобранців, маючи невеликий досвід, шукали в інтернеті інформацію, як ним правильно користуватися.

Окупанти покладалися на старі карти для навігації по країні, деякі з них були складені в 1960-х роках, а багато хто використовував свої мобільні телефони для дзвінків на номери в росії, що дозволяло українським військам виявляти та атакувати їх.

У звіті також йдеться про те, що спочатку командири підрозділів говорили своїм підлеглим, що вони не побачать бою. Але коли солдати побачили, як довкола них вбивають їхніх товаришів, вони зрозуміли, що їм не розкрили всієї правди.

Рекомендовані публікації