У країнах ЄС впроваджують прикордонний екологічний податок

Країни Європейського Союзу домовились впровадити прикордонний екологічний податок.

У країнах ЄС впроваджують прикордонний екологічний податок
У країнах ЄС впроваджують прикордонний екологічний податок

Тобто для ввезення товару на територію ЄС буде вивчатися умовний рівень викидів вуглецю для його виробництва і, відповідно, оподатковуватися.

Про це повідомив народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Железняк у своєму Телеграм-каналі.

За його словами, це очікуваний крок, оскільки виробники всередині ЄС дуже сильно зарегульовані та витрачають величезні кошти на екологічні стандарти, а іноземні не мають таких обмежень і, відповідно, їх товар дешевше.

Після запровадження податку іноземні торгівельні партнери будуть або покривати витрати на викиди вуглецю, або самі ставати екологічнішими. «Законодавці ЄС ще мають ухвалити закон, який набуде чинності у 2026 році. Для нас ЄС є головним напрямком експорту, тому це чіткий сигнал, що green deal важливий», — зауважив парламентар.

Нагадаємо, станом на 25 листопада, збитки України у сфері екології з початку повномасштабної війни оцінюються в 1 387 млрд гривень.

Читайте також


Людство входить у фазу глобального конфлікту по всій планеті — Юрій Буздуган

Іран атакував балістичними ракетами Ірак біля консульства США. Своєю чергою, міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс вважає, що попереду на світ чекає ще складніший період, аніж зараз, і Британії з союзниками варто готуватися до серйозних загроз і подбати, щоб їхня міць виглядала переконливим фактором стримування. Чи розпочнеться нова світова війна та як це вплине на Україну, розбиралися з експертом-геополітиком Юрієм Буздуганом.

Рекомендовані публікації