лукашенко відмовив путіну в участі у війні в Україні, — ISW

Безпосередня участь білорусі у війні проти України малоймовірна. олександр лукашенко, швидше за все, відмовив президенту російської федерації володимиру путіну в подальших інтеграційних поступках.

олександр лукашенко та володимир путін
олександр лукашенко та володимир путін

Аналітики Інституту вивчення війни зазначили, що президенти країн утрималися від обговорення війни в Україні. При цьому в Мінську заявили, що нібито зіткнулися із «західною загрозою». У свою чергу путін запропонував розглянути можливість навчання білоруських льотчиків застосуванню «боєприпасів зі спеціальними боєголовками».

«лукашенко використовує риторику захисту білоруських кордонів від Заходу і НАТО, намагаючись уникнути участі в російському вторгненні в Україну. Президент білорусі також використовував подібні натяки на можливе розміщення ядерної зброї в білорусі 17 лютого в контексті заявленої агресії заходу», — йдеться в повідомленні.

При цьому лукашенко заявив, що москва надасть комплекси ППО С-400 та комплекси «Іскандер». За словами президента рф, сторони також обговорювали формування оборонного простору. У зв'язку з цим аналітики прийшли до висновку, що лукашенко не пішов на втягування білорусі у війну проти України, тому що в цьому випадку йому довелося б змінити риторику.

Нагадаємо, оглядач The Washington Post Девід Ігнатіус заявив, що президент росії володимир путін може зрівняти із землею всю Україну.