Ілона Маска запросили дати свідчення щодо Twitter в Європарламенті

Власника Twitter Ілона Маска запросили дати свідчення в Європейському парламенті. Законодавці стурбовані змінами в політиці соцмережі.

Ілон Маск
Ілон Маск

Про це повідомляє Politico з посиланням на документ, що має в розпорядженні.

Прохання приїхати до Брюсселя для «відвертого публічного діалогу» Маску надіслала президентка Європарламенту Роберта Мецола.

«Twitter відіграє центральну роль у демократичному житті Європейського Союзу та дає можливість для громадянського дискурсу. Він не повинен мимоволі ставати каталізатором ненависті, втручання у вибори та дезінформації», — зауважила вона.

У листопаді Мецола погодилася запросити Маска на прохання ліберальних законодавців.

Як пише Politico, євродепутати стурбовані суперечливими заходами в управлінні компанією та зміною політики платформи.

«Платформи не можуть постійно змінювати політику. Я доручив командам Європейської комісії забезпечити виконання Закону ЄС про контент та Закону про цифрові послуги не пізніше 1 вересня 2023 року», — додав єврокомісар Тьєррі Бретон

Президент Європарламенту не має повноважень викликати виконавчого директора компанії для свідчень. Однак, наприклад, генеральний директор Facebook Марк Цукерберг приїхав до Брюсселя в 2018 році на слухання. Наразі неясно, чи прийме запрошення Маск.

19 грудня Маск створив пост з опитуванням, в якому запитав користувачів, чи варто йому залишити посаду керівника Twitter. Він пообіцяв виконати бажання користувачів.

Понад половини (57,5%) учасників опитування висловилися за те, щоб Маск пішов з посади керівника. В опитування взяла участь 17 502 391 людина.

Нагадаємо, засновник Tesla і SpaceX, а також власник Twitter Ілон Маск більше не є найбагатшою людиною світу.