Ріші Сунак закликав ігнорувати заклики москви припинити вогонь, доки рф не піде з України

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що односторонні пропозиції росії щодо припинення вогню треба ігнорувати, принаймні до повного виведення російських військ з території України.

Ріші Сунак
Ріші Сунак

Про це повідомляє Sky News.

Глава уряду Британії звернувся до лідерів країн-членів Об'єднаних експедиційних сил у Латвії, також там виступав президент України Володимир Зеленський і закликав Захід надати більше зброї.

«Ми повинні чітко усвідомлювати, що будь-який односторонній заклик до припинення вогню з боку росії є абсолютно безглуздим у нинішньому контексті. Я думаю, що це був би помилковий заклик, він буде використаний росією для перегрупування, для посилення своїх військ. І поки вони не вийдуть із загарбаної території, не може і не повинно бути ніяких реальних переговорів», — зазначив Сунак.

За його словами, Альянс повинен надати більше військової допомоги Україні, включаючи додаткові системи протиповітряної оборони, артилерію та бронетехніку.

Сунак додав, що альянс повинен продовжувати концентруватися на «зниженні здатності росії перегрупуватися і поповнювати запаси».

«Це передбачає переслідування її ланцюгів постачання і позбавлення міжнародної підтримки, зокрема рішучу критику Ірану за постачання безпілотників до москви, — повідомив він.

Нагадаємо, прем’єр Британії Сунак під час розмови з Зеленським пообіцяв, що до України в найближчі тижні прибудуть нові засоби ППО.