Google вчиться розрізняти почерк лікарів

У Google Lens з’явиться нова корисна функція, яка допоможе розпізнати назви ліків у рецепті користувача.

Google буде розрізняти почерк лікарів
Google буде розрізняти почерк лікарів

Про це повідомляє НВ.

Багато медиків мають нерозбірливий почерк. Каліграфічні таланти майбутніх лікарів безповоротно губляться під час навчання у вишах, де доводиться писати багато та швидко. У результаті, на момент початку прийому пацієнтів лікарі пишуть так, що останні їх не розуміють.

Іноді знаменитий лікарський почерк можуть розібрати фармацевти, але так буває далеко не завжди. Компанія Google вирішила допомогти людству зрозуміти, що призначають медики та додала нову функцію до програми Google Lens.

Тепер щасливі пацієнти зможуть сфотографувати рецепт від лікаря, завантажити його у програму, а далі вона розбере незрозумілий почерк, виділивши назви медичних препаратів.

Цю нагоду проанонсував Google в Індії. Поки невідомо, коли запрацює оновлення, але представник компанії наголосив на тому, що саме в цій країні живе найбільша кількість користувачів Google Lens.

Нагадаємо, Україна отримає 50 тисяч ліцензій і грант у $ 2 млн на цифрову освіту від Google. Google Workspace на безоплатній основі допоможе держустановам працювати швидше, незважаючи на обстріли та постійні загрози кібератак росіян.


Джерело: НВ