З України видворять настоятеля монастиря УПЦ мп на Закарпатті (ФОТО)

З України примусово виселять настоятеля Дубівського Свято-Ільїнського монастиря на Закарпатті. Священник УПЦ МП виявився громадянином росії, який проживав в Україні нелегально.

З України видворять настоятеля монастиря УПЦ мп на Закарпатті
З України видворять настоятеля монастиря УПЦ мп на Закарпатті

У Міграційній службі Закарпатської області повідомили, що незаконного мігранта виявили на Тячівщині.

«У результаті спільного відпрацювання працівників Тячівського відділу міграційної служби Закарпаття та співробітників УСБУ в області виявлено порушника міграційного законодавства. Ним виявився громадянин Росії, настоятель Дубівського Свято-Ільїнського монастиря. Священнослужитель проживав у смт. Дубове незаконно, оскільки термін дїї посвідки на проживання закінчився», — йдеться у заяві служби.

Зазначається, що 20 грудня чоловіка було притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено штраф 1700 грн. Крім того, прийнято рішення про примусове повернення мігранта до країни походження.

Нагадаємо, що синод Української православної церкви московського патріархату просить президента Володимира Зеленського розблокувати діяльність підсанкційних єпархій, а також вимагає публічних вибачень від «Кварталу 95» та «1+1» за жарти про релігію.