Світовий банк виділить Україні 610 млн доларів на відновлення країни

Група Світового банку оголосила про новий пакет з надання допомоги та відновлення України в умовах триваючої війни.

Світовий банк виділить Україні 610 млн доларів
Світовий банк виділить Україні 610 млн доларів

Світовий банк надасть додаткове фінансування у розмірі 500 мільйонів доларів США за рахунок позики МБРР, що підтримується гарантією Великої Британії в рамках проекту «Державні видатки на зміцнення адміністративної спроможності» (PEACE). Ці кошти допоможуть уряду України профінансувати витрати, пов'язані з виплатою дитячих та сімейних допомог, заробітних плат бюджетникам та комунальних платежів.

Світовий банк також підтримає Україну новим проектом, спрямованим на відновлення та покращення доступу до охорони здоров'я та задоволення нових і нагальних потреб у медичних послугах у зв'язку з війною. Фінансування проєкта передбачається у розмірі 100 млн. євро, також буде додано грант у розмірі 10 млн. доларів США від Глобального фонду фінансування для жінок, дітей та підлітків.

«Вторгнення росії в Україну продовжує мати руйнівні економічні та гуманітарні наслідки, впливаючи на сектор охорони здоров'я, критично важливу енергетичну інфраструктуру та транспортні мережі, — заявив президент Світового банку Девід Малпас.

Нагадаємо, 20 грудня до Державного бюджету України надійшли грантові кошти у розмірі 2 млрд доларів від США з Цільового фонду Світового банку. Це вже другий транш з гранту загальним розміром 4,5 млрд доларів.