Від учителя музики до фейкового міністра: у Херсоні колаборант допомагав росіянам викрадати музейні цінності

Під час окупації Херсона роль так званого міністра культури Херсонської області виконував місцевий колаборант, колишній вчитель музики Олександр Кузьменко, який допомагав окупантам розкрадати українські музеї

Від учителя музики до фейкового міністра: у Херсоні колаборант допомагав росіянам викрадати музейні цінності

Журналісти знайшли фото та деякі документи зрадника Кузьменка, які свідчать про його співпрацю з росіянами. Фейкове міністерство культури Херсонської області причетне до розкрадання культурних цінностей під час втечі окупантів з Херсона.

Олександр Вікторович Кузьменко був звичайним директором музичної школи № 4. Також колись викладав музику у школі мистецтв № 1 у Херсоні. Кузьменко любив відвідувати заходи проросійських прихильників — брав участь у «Безсмертному полку».

Чоловік активно працював на окупантів і брав участь у псевдореферендумі. Про це писали у російських ЗМІ. Під фото так званого міністра з аркушем біля урни пропагандисти розмістили заклик до «голосування».

З телеграму псевдоміністерства відомо, що Олександр Кузьменко проводив у Херсоні заходи, які прославляли «російську культуру». Зокрема, він відкривав виставку про Калініград.

«Мы планируем, что такая же выставка, но уже про Херсонскую область, откроется в Калининграде. Сейчас мы ищем фотохудожников, которые смогут запечатлеть Херсонские достопримечательности и передадим их в Калининград», — говорить російським пропагандистам колаборант.

Нагадаємо, що колишній співробітник внутрішньої безпеки Національної поліції Андрій Блавацький постраждав після вибуху в авто.