У Луцьку волонтер-візочник відремонтував сотні автомобілів для ЗСУ

Мешканець Луцька Валентин Шабунін — механік, який організував власну майстерню, де працюють люди з інвалідністю, — після початку повномасштабної війни почав ремонтувати автомобілі для військових

У Луцьку волонтер-візочник відремонтував сотні автомобілів для ЗСУ

До нього звертаються з різними запитами — це і техніка для передової, і легковики для військових частин, на яких новобранці будуть вчитися водити.

Журналісти розповіли, що лучанин потрапив у ДТП, коли йому було 27 років. Від того часу він пересувається на візку. Чоловік зізнався: він любив автомобілі все життя. Після аварії йому казали, що їздити він, напевно, більше не буде, але — ні. Шабунін не тільки не покинув улюблене заняття, а й заснував власну справу.

До 24 лютого майстерня Шабуніна спеціалізувалася на встановленні в машини механізмів ручного управління, щоб люди з інвалідністю могли водити. Це було основним заняттям, але список завдань розширився.

Волонтер проводить за ремонтом автомобілів більшу частину свого часу та працює без вихідних. У термінових випадках його команда може полагодити машину навіть за одну ніч.

«Наш фронт тут, щоб допомогти налагодити, відремонтувати автомобілі, які могли б справно допомагати хлопцям там, на передовій, виконувати свою справу», — сказав мешканець Луцька.

«Ми знаємо, заради чого ми робимо. Багато наших близьких, друзів, кумів зараз, із перших днів, на передку. Ми з ними підтримуємо зв'язок. Наш обов'язок — тут робити свою справу», — додав він.

Нагадаємо, що у Кропивницькому зібрали гроші на машину для військових, здавши в пункти прийому макулатури 15 тонн книжок російською мовою.